söndag 1 mars 2009

Kalorier in, kalorier ut...

Nu är det bevisat – det är lika gynnsamt att äta samma mat men mindre som att följa en diet om du vill gå ner i vikt. Oavsett vilken diet du följer kan du få exakt samma resultat om du minskar mängden mat istället, detta enligt nya rapporter i media.

Här är jag rätt överens måste jag säga, i grunden är det ju kalorier in och kalorier ut. Det som olika livsmedel och näringsämnens funktioner i en diet är ju istället hur mycket det mättar och hur mycket näring det ger! Vill du gå ner i vikt är det kanske bättre att äta mat som mättar och som ger bra näringsämnen för att kroppen ska må bra även under en viktnedgång. Protein hjälper till att behålla musklerna och fettet krävs för en hel del funktioner i kroppen.
så visst kan man äta vad som egentligen bara det finns kaloriunderskott men det bästa är ju att tillgodose kroppen med bra näring för att vi även ska må bra under såväl diet som vår ordinarie kosthållning!

Må väl :)
/Tess

4 kommentarer:

Em Löfgren sa...

hej! fick syn på din kommentar! och du har så rätt, variation is the shit!
såg förresten att du pluggar personal och arbetsliv! kul! jag har pluggat till personalvetare på uppsala universitet! =)

ha det gött!

Anonym sa...

Så sant! Man kan ju gå ner i vikt på att käka Marabouchoklad i tillräckligt liten mängd.. Men kroppen mår sådär av det!

Anonym sa...

Fin blogg du har!

http://www.halsogudinnan.blogg.se
/Hälsogudinnan

Tess sa...

Tack för era kommentarer, verkligen kul att fler hittat hit :) följer era bloggar så mkt jag hinner med ;)
mvh Tess